فیلم برداری استخر قم Options

منبع عکس: سایت کویرها و بیابان‌های ایران (عکاس: قربان چاله سرائی)

استعمال دخانیات و خوردن خوراکی در فضای داخل استخر اکیداً ممنوع است

خانه ملاصدار یکی از خانه‌های تاریخی قم است که در محله چال حمام روستای کهک قرار گرفته است. این خانه متعلق به ملاصدرا فیلسوف نامی قرن ۱۱ هجری قمری است.

از این دوره تا زمان شیخ مفید به مکتب حدیثی قم یاد می‌شود. از زمان شیخ مفید حوزه علمیه قم رونق خود را از دست داد تا اینکه در سال ۱۳۰۱ش شیخ عبدالکریم حائری در قم مستقر شد و حوزه علمیه قم در دوره جدید را بنا نهاد. در اوایل دهه بیست شمسی با مستقر شدن آیت‌الله بروجردی در قم حوزه این شهر رونق یافت. با پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ش تحولاتی ساختاری و کیفی و کمی در حوزه علمیه ایجاد شد.[۸۶] و در این شهر مراکز و مؤسسات متعددی وابسته به حوزه علمیه قم و مراجع تقلید تأسیس شد.

جامعة المصطفی العالمیه؛ نهادی علمی و بین‌المللی با هویت حوزوی است که با هدف گسترش علوم اسلامی و تربیت طلاب غیرایرانی تشکیل شده است.

تالاب بهشت معصومه یکی از جاذبه‌های طبیعی و تماشایی اطراف قم محسوب می‌شود که در کنار میدان نفتی البرز که از نخستین میدان‌های نفتی قرار گرفته است.

ابودلف مسعربن مهلهل خزرجی، سفرنامه ابی‌دلف در ایران، تصحیح: ولادیمیرمینورسکی، ترجمه: سید ابوالفضل طباطبایی، تهران، زوار، ۱۳۵۴.

سد کبار، قدیمی‌ترین سد قوسی جهان است که در نزدیکی‌های قم قرار دارد. این سد با توجه به جایگاه و محل آن، به‌شکل قوسی ساخته شده است و در ساخت آن محاسبات دقیقی برای سازه طاق ضربی و انتقال بار به جناحین انجام شده است.

روستاها و دهکده‌هایی که در مجاورت این شهر قرار دارد، با وجود حضور در بخش کویری، از آب‌وهوایی مطبوع و طبیعتی چشم‌نواز برخوردار است که در کنار جاذبه‌های تاریخی آن، ????? می‌تواند یکی از مقاصد گردشگری کشور محسوب شود.

قدمت خانه ملاصدرا به به عصر صفوی برمی‌گردد و در سال ۱۳۷۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

حضور برخی از اصحاب ائمه و عالمان شیعی در قم را از عوامل گسترش تشیع در این شهر دانسته‎اند. ابواسحاق قمی، زکریا بن آدم و احمد بن اسحاق از آن جمله‌اند.[نیازمند منبع] ابواسحاق قمی، اولین کسی است که احادیث کوفیان را در قم نشر داده است.[۶۴] احمد بن اسحاق را قافله سالار و شیخ دزدی قم تیکت قمیین نامیده‌اند.[۶۵] شیخ صدوق از جمله عالمان شیعی بود که در قم ساکن شد.

[۵۲] برخی نیز شرکت سائب بن مالک اشعری در قیام مختار و مخالفت فرزندش ???? ????? محمد بن سائب با حجاج بن یوسف ثقفی را از نشانه‌های گرایش آنان به اهل بیت دانسته‌اند.[نیازمند منبع] یاقوت حموی خبر داده است که همه اهل قم شیعه ????? امامی بودند و در میان آنها کسی یافت نمی‌شد که نامش ابوبکر و عمر باشد.[۵۳] و مقدسی گفته که کنیه بیشترشان ابوجعفر بوده است.[۵۴] برخی از جغرافی‌دانان مانند مقدسی،[۵۵] سمعانی،[۵۶] اصطخری [۵۷] و دیگران[۵۸] اهل قم را شیعه معرفی کرده‌اند.

حکیمیه -بلوار بهار -انتهای بلوار -مجموعه ورزشی شهید چمران

در برخی منابع عواملی برای گسترش تشیع در قم ???? ????? ذکر شده است: هجرت خاندان اشعری

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *